Arthouse Dordrecht B&B | Omgeving
322
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-322,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Omgeving

Kunst, cultuur & natuur in en rondom Dordrecht

 

Onze favorieten

 

Historie, Kunst & Cultuur

Het Hof van Nederland

Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum zit je op de eerste rij bij de “Eerste Vrije Statenvergadering” van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu.

Kunstrondje Dordt

Elke eerste zondag van de maand: Kunstrondje Dordt. Het Kunstrondje Dordt is een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in Dordrecht

Teekengenootschap Pictura

De oudste kunstenaarsvereniging van Nederland werd in 1774 opgericht. Het is een actieve vereniging met werkende en kunstlievende leden. Als podium voor hedendaagse kunst organiseert Pictura acht tentoonstellingen per jaar.

Dordrechts Museum

Slechts de hoek om van Arthouse vindt u het Dordrechts Museum.

DordtYart

DordtYart is gevestigd in een voormalige scheepsmotorenfabriek. DordtYart biedt ruimte aan moderne en hedendaagse beeldende kunsten. In de Biesboschhal is ruimte voor tentoonstellingen en video-installaties, en waterkunst in het buitengebied. Kunstenaars maken gebruik van atelierruimtes en er is een artist in residence programma. Bezoekers worden actief betrokken bij de totstandkoming van kunst, omdat de werkzaamheden van kunstenaars zichtbaar zijn voor het publiek.

Cinema “The Movies”

Deze gezellige bioscoop is vlakbij onze B&B gevestigd (2 min lopen) in een 17e eeuws monumentaal pand in het Hofkwartier. De bioscoop is een zusje van The Movies in Amsterdam (sinds 1912). Het programma is een mix van arthouse- en publiekscinema

In de zomer programmeert “The Movies” ook buitenfilms in de binnentuin van het Dordrechts Museum tegenover onze B&B.

Horeca

Vis Restaurant “De Stroper”

Onze aanrader als je eens heerlijk vis wilt eten: “De Stroper“Op een prachtige locatie aan een van de mooiste grachten van Dordrecht met uitzicht over het water, vlakbij de aanlegsteiger van de rondvaartboot (Dortevaar, reserveren bij “de Stroper”) Op 5 min lopen van de B&B.

Bistro “Twee33”

Bistro Twee 33 aan de Wijnstraat 233 in het oude historische centrum van Dordrecht is de ideale locatie om tijdens borreltijd een goed glas wijn te drinken of ’s avonds te dineren in Franse stijl. Door het proeven van de gerechten van de verrassende kaart, komt het gevoel van Frankrijk naar boven, daar waar culinair genieten voorop staat. Op de menukaart prijken onder andere de bavette, oesters en de steak tartare.

Restaurant “Post”

Erg sfeervolle restaurant, gastrobar en patisserie gevestigd in een oud Dordts postkantoor.

Voor een kopje koffie, een kleine lunch of uitgebreide avond maaltijd.

Doen & evenementen

Nationaal Park De BiesBosch

In De Biesbosch is er van alles te beleven. Ga wandelen, fietsen, of trek er op uit met de kano.

Jaarlijkse evenementen

Dordt in Stoom, Bach Festival, Big Rivers Festival, Boekenmarkt, Kerstmarkt.

Dordtse Boekenmarkt

Snuffel rond op de Dordtse Boekenmarkt, elk jaar op de 1e zondag van juli. (foto: Fokko van der Straaten)

 

Alles in de buurt van Arthouse

 

Translate »